منهول فاضلاب

منهول چیست؟

منهول یا همان آدم رو محفظه ای است که برایاتصال و باز بینی خطوط انتقال آب و فاضلاب انتقال کابل ها و تاسیسات زیر زمینی استفاده می شود. نصب و فاصله بین منهول ها در طول مسیر خط لوله بایستی مطابق با استاندارد های تاسیسات مربوطه انجام شود. جنس منهول ها با توجه به کاربردشان ممکن است از  موارد و مصالح متفاوتی ساخته شوند به طور کلی منهول ها  از جنس پلی اتلین و یا بتنی می باشند..

منهول فاضلاب

متعلقات فاضلابرو سازه هایی از سیستم جمع آوری فاضلاب هستند که در طول یک خط فاضلابرو در فواصل مناسب ساخته می شوند تا به بهره برداری و نگهداری موثر سیستم کمک کنند یکی از متعلقات سیستم جمع آوری فاضلاب منهول ها می باشد از منهول ها جهت بازبینی خطوط لوله در شبکه جمع آوری فاضلاب و یا اتصال چندین لوله و یا تقسیم مساوی فاضلاب بین چندین سپتیک تانک مورد استفاده قرار می گیرد.

منهول ها دهانه هایی دایره ای یا مستطیلی شکل هستند که روی خط فاضلابرو احداث می شوند تا امکان دسترسی به فاضلابرو  برای بازرسی تمیز کاری و شستشو فراهم گردد.

کاربرد منهول در شبکه جمع آووری فاضلاب

1- منهول ها امکان بازرسی تمیزکاری و نگهداری از شبکه جمع آوری فاضلاب و شستشوو حذف موادی که درآنها جمع آوری شده اند را فراهم می آورند.

2-این سازه ها امکان اتصال فاضلابرو یک یا چند فاضلابرو ها تغییر جهت و یا هر دو را فراهم می آورند منهول فاضلاب یک یا چند فاضلابرو که از جهات متفاوتی دارد می شوند را دریافت می کنند.

3-منهوا ها می توانند از شریق درپوش مشبک ( دریچه منهول) منهول ها تهویه شوند.

4-منهول ها لوله گذاری خطوط فاضلابرو را در طول مناسب امکان پذیر می سازند.

محل نصب منهول ها

منهول فاضلابی در شبکه جمع آوری فاضلاب ودر طول مسیر فاضلابرو های طولانی نصب می شود عموما خط فاضلابرو میان دو منهول پی در پی در یک مسیر مستقیم و شب یکنواخت لوله گذاری می شود خط فاضلابرو مستقیم طولانی نیز در فواصل معینی به منهول نیاز دارد.

فاصله بین دو منهول روی خط مستقیم فاضلابرو عمدتا به قطر خط لوله وابسته است هر چه قطر فاضلابرو بزرگتر باشد فاصله بین منهول ممکن است بیشتر شود فاصله بین منهول ها به تجهیزات تمیزکاری فاضلابرو نیز وابسته است.

این فاضلاب میتواند با توجه به شرایط محلی و بسیاری از فاکتورهای دیگر تغییر کند در فاضلابرو های کوچک پیشنهاد می شود فاصله بین دو منهول 30 سانتی متر و حداکثر 50 سانتی متر باشد شرکت آب و فاضلاب کشور پیشنهاد می کند فاصله بین منهول ها در شبکه فاضلابرو  با قطر کوچک و قطر بالا به ترتیب 50 و 100 سانتی متر در نظر گرفته شود.

منهول فاضلاب

به طور کلی در محل های زیر منهول نصب می گردد:

. در تمام تقاطع های دو یا چند فاضلابرو

. در محل تغییر قطر فاضلابرو

. در محل تغییر جهت خط فاضلابرو

. در محل اختلاف ارتفاع میان فاضلابرو

. در محل تغییر شیب خط فاضلابرو

. در ابتدای هر خط فاضلابرو

. در فواصل معینی از یک خط فاضلابرو مستقیم طولانی

اصول طراحی منهول فاضلاب

.در زیر نکاتی که در طراحی و ساخت منهول فاضلاب بایستی در نظر گرفت می پردازیم

.. منهول باید از لحاظ ساختاری پایدار باشند و بتواننند در برابر بارهای وارده از جمله ترافیک وسایت تقلیه مقاومت کنند.

. منهول ها باید بتوانند بدون ایجاد انسداد امکان جریان آرام را از فاضلابرو ورودی به داخل فاضلابرو خروجی فراهم سازند.

.مقطع خروجی کانال منهول بایستی به شکلU باشد.

.هنگامی که فاضلابرو های با قطر متفاوت در منهول به هم می پیوندند تاج های فاضلابرو هم تراز با هم کار گذاشته می شوند و کف شان توسط کانال منهول با شیب لازم به یکدیگر متصل می گردد.

.در منهول های بسیار بزرگ میان ابتدا و انتهای کانال اختلاف ارتفاعی در نظر گرفته می شود تا افت های انرژی احتمالی جبران گردد. این اخلات ارتفاع بایستی به گونه ای باشد که فاضلاب بتواند از فاضلابرو ورودی به سمت فاضلابرو خروجی حرکت کند.

.کانال منهول تا نیمه قطر فاضلابرو به شکل دایره ای است ونیمه بالاتر دیواره کانال عمودی است

.برای جای پای کارگران در هر طرف کانال منهول یک سکو در نظر گرفته می شود.

اگر فاضلابرویی با زاویه 90 درجه در محل منهول به فاضلابرو اصلی می پیوندد بایستی پیش از پیوستن به فاضلابرو اصلی در جهتفاضلابرو خخم شود..

انواع منهول

به طور کلی بر اساس جنس منهول سه نوع منهول مورد استفاده قرار می گیرد منهول های آجری منهول های پیش ساخته بتنی و منهول های پلی اتلین از انواع منهول ها می باشد

منهول فاضلاب

منهول بتنی:

منهول بتنی  یکی از انواع منهول می باشد که جهت اتصال چند شبکه یا خط لوله مورد استفاده قرار می گیرد مهول های بتنی به صورت پیش ساخته در قطر های 110 و 160 سانتی متری ساخته می شود. ارتفاع منهول بتنی به شرایط و قرار گرفتن وضعیت لوله های فاضلاب و سپتیک تانک متغییر است.

بر روی دیواره منهول بسته به تعداد لوله های ورودی و خروجی و قطر آنها سوراخ هایی ایجاد می شود و شیب کف منهول هم به صورت است که فاضلاب سوراخ هایی ایجاد می  شود و شیب کف منهول هم به صورتی است که فاضلاب ورودی هیچ توقفی ر آن ننماید و به محض ورود به منهول به شکل مساوی از طریق لوله های خروجی به سپتیک تانک یا لوله های بعدی منتقل می گردد.

منهول پلی اتلین:

یکی دیگر از انواع منهول ها منهول های پلی اتلین می باشد امروزه با توجه به افزایش محصولات پلیمری در صنایع مختلف این نوع از منهول ها جایگزینی مناسب برای منهول های بتنی می باشد استفاده از منهول های پلی اتلینی به دلیل عمر طولانی نصب و اجرا آسان مقاومت در برابر خوردگی کوتاه بودن زمان تولید مقاوم در برابر حوادث طیعی رو به افزایش می باشد.

منهول پلی اتلین استوانه ای است پلاستیکی که بصورت عمودی ودر قطر های مختلف تولید می شوند ارتفاع منهول های پلی اتلین بسته به نیاز پروژه از 50 سانتی متر تا ارتفاع مورد نیاز جهت دسترسی به تاسیسات زیر زمینی متغیر می باشد

اجزای سازنده منهول فاضلاب

یک منهول می تواند مجموعه ای از اجزاء زیر می باشد:

. دریچه منهول

. چاهک ورودی

. نردبان

. اتاقک کار

. کانال منهول

دریچه منهول دریچه ای که بر روی منهول جهت جلوگیری از سقوط افراد و اجسام به داخل منهول و همچنین جهت دسترسی و بازدید از منهول روی آن قرار میگیرد دریچه منهول از جنس چدن یتن پلی اتلین کامپوزیت و کوپلیمری می باشد اندازه دریچه منهول بایستی 50 تا 55 سانتی متر باشد به کونه ای که یک شخص بتواند به آسانی وارد منهول یا آدم رو شود.

مزایای منهول پلی اتلین

1- توجه به خواص مناسب پلی اتلین (HDPE) مزایای استفاده از منهولهای پلی اتلینی به شرح زیر می باشد.

2 وزن پاینن

3- استحکام بالا در برابر ضربه

4- مقاومت بالا در برابر بارهای خارجی وارده با رعایت بستر سازی مناسب 

5- عمر انبار داری بالا رعایت پوشش در مقابل تابش مستقیم آفتاب ایجاد امکان گردش هوا در دپو

6- سیستم یکپارچه و جامع

7- مقاومت شیمیایی بالا در محیط های خورنده و مهاجم

8- مقاومت بسیار بالا در برابر حوادث طبیعی ماننند زلزله ورانش زمین

9- هزینه های لوله گذاری پایین

10 ضریب زبری پایین

11 سرعت نصب بالا

قیمت منهول فاضلاب

قیمت منهول با توجه به جنس منهول تعداد ورودی و خروجی وجود نردبان دسترسی میزان فشار و وجو بار ترافیکی قطر و ارتفاع منهول و موارد دیگر بستگی دارد.

صفحه های پر بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس ( کلیک کنید )