علت صدای لوله های آب

چطور صدای لوله آب و فاضلاب را از بین ببریم؟

آلودگی صوتی یکی از مشکلات عمده بشر است که هر روز دنبال  راه حلی برای برطرف کردن آن ویا به حداقل رساندن آن است در عیب یابی لوله کشی ساختمان یکی از مباحث مهم برطرف کردن صدای آزار دهنده لوله آب و فاضلاب است.

پایپ تهران چند روش کاربردی برای حذف سروصدا ی لوله آب و فاضلاب را به شما پیشنهاد میکند..

برای حل این مشکل ابتدا باید به نوع صدا و زمانی که صدا تولید می شود دقت کنیم

صدای ضربه  صدای تق تق و حتی احساس لرزیدن لوله های آب و فاضلاب به علت های مختلفی رخ می دهند.

حالت های مختلف صدا دادن لوله آب:

1- وقتی آب گرم در درون لوله ها جریان دارد.

2- بعد از بستن شیر آب سرد و یا گرم

3-وقتی آب سرددر لوله ها جریان دارد.

4- در زمان بسته بودن تمام شیر آلات

حال شما می توانید با کمک راهکار های بیان شده در ادامه این مطلب علت صداهای لوله های آب در حالت های ذکر شده را شناسایی و رفع کنید.

صدای تق تق لوله های آب فقط در زمانی ایجاد می شود که آب گرم در درون لوله های آب گرم مانند لوله های حمام در جریان باشد
در این شرایط وقتی شیر آب گرم را باز کنید صدایی همچون تق تق یا کلیک کردن از لوله ها شنیده می شود واین صدا تا زمانی که شیر آب گرم را نبندید همچان وجود دارد علت احتمالی بروز این مشکل : نصب اشتباه لوله های پلیمری
در برخی از ساختمان ها از لوله های پلیمری برای سیستم لوله کشی آب گرم حمام سینک ظرفشویی ماشین لباسشویی و غیره استفاده شده است.
لوله های پلیمری دارای مزایای بسیار زیادی در مقایسه با لوله های فلزی هستند اما با این وجود تنها نقص لوله های پلیمری مربوط به شرب تخمل دمپایی پایین این نوع لوله است.
به همین علت است که مجریان لوله کش در هنگام استفاده از این لوله اولا آن را عایق بندی می ککند دوما فضای کافی در اطراف لوله قرار می دهند تا چنانچه آب با دمای بالا در درون لوله قرار گرفت لوله فضای کافی برای دفع تغییرات طولی و عرضی خود را داشته باشد.
لذا اگر نحوه لوله کشی آب گرم ساختمان با لوله های پلیمری دچار مشکل باشد یعنی فضای مورد نیاز برای لولهها در نظر گرفته نشود بعد از باز کردن آب گرم لله های آب گرم حمام سینک ظرفشویی و ماشین ظرفشوییی صدا خواههند داد.
پس علت اصلی صدای لوله های آب گرم و لوله های حمام در ساختمان به دلیل وجود مشکل در لوله های پلیمری می باشد
راه حل این مشکل:
تنها راه حل برای رفع این مشکل این است که لوله های پلیمری دارای مشکل را در ساختمان پیدا کرده و آنها را باز سازی کنید.

حالت دوم:

در این زمانی صدای ضربه یا تق تق از لوله ها شنیده می شود که شیر آب سرد و گرم بسته می شود
در این شرایط زمانی که از فلاش تانک توالت استفاده می کنید و همچنین در زمانی که زمان کاز با ماشین لباسشویی به اتمام می رسد لوله های داخل حمام و سرویس بهداشتی بیشتر صدای ضربه می دهند
علت احتمالی بروز این مشل : پدیده ضربه قوچ یا آبکوبش
علت صدای تق تق لوله آب در این حالت پدیده آبکوبش یا ضربه قوچ است.
حالتی در آن وقتی آب در یک لوله جریان دارد به محض بسته شدن شیر آب سرعت آب بالا دست شیر بسیار آهسته شده و همین موضوع ایجاد فشار دینامیکی در لوله می شود
در برخی موارد میزان فشار دینامیکی در لوله بسیار بالا است و این فشار علاوه بر ایجاد صدای بسیار بلند سبب لرزش شدید لوله ها نیز می شود تا حدی که ممکن است اتصالات لوله ها سست شده و حتی لوله ترک بردارد.
نحوه رفع این مشکل:
روش رفع این مشکل با توجه به سیستم لوله کشی آب در ساختمان شما متفاوت است چرا که در برخی از سیستم های لوله کشی آب از قابلیتی به نام محفظه هوا و یا دفع کننده ضربه قوچ آب در درون لوله ها استفاده می شود.
محفظه ها ی هوا شبیه لوله های T شکلی هستند که در صورت تشخیص هوا در درون لوله سریعاا هوا را دفع کرده و آن را با آب جایگزین می کنند.
حال چنانچه سیستم لوله کشی آب در ساختمان شما دارای چنین قابلیتی باشد شما می توانید طبق دستور العمل زیر ضربه قوچی لوله های آب را دفع کنید.
شیر فلکه اصلی آب در ساختمان را قطع کنید.
بالاترین شیرآبدر ساختمان را باز کنید و همزمان با آن پایین شیر آب در خط لوله آب ساختمان را که معمولا در خارج از ساختمان قرار دارد باز کنید
حال اجازه دهید تمام تمام آب درون لوله ها تخلیه شود در این زمان به نوعی لوله هارا هواگیری می کند.
سپس شیر آب پایینی را بسته و شیر فلکه را باز کنید.

علت صدای لوله های آب

صدای لوله آب در این حالت زمانی ایجاد می شود که آب سرد در لوله ها در حال گردش است در این شرایطصدای تق تق لوله های آب از درون دیوار به گوش می رسد و همچنین به محض بازکردن شیر آب سرد در سینک ظرفشویی این صدا شنیده میشود.
علت احتمالی بروز این مشکل: فشار بالای آب
در نظر بیشتر مرم بالا بودن فشار آب یک مزیت مهم محسوب می شود در حالتی که همیشه این طور نیست
وقتی میزان فشار آب در درون لوله با توجه به قطر آن از یک حد معین شده بیشتر باشد در زمان حرکت آب در درون لوله صدای ضربه شنیده می شود.
به بیانی دیگر وقتی آب با شدت بالایی در درون لوله جریان دارد به صورت جستو خیزکنان در لوله حرکت می کند که باعث ایجاد لرزش هایی در لوله می شود و این لرزش ها سبب خوردن لوله به دیوار شده وهمینموضوع صدای ضربه یا تق تق را ایجاد می کند
روش رفع این مشکل
به منظور این مشکل میزان فشار آب درون لوله های ساختمان خود را اندازه بگیرید که برای انجام این کار می توانید از یک فشار سنج ساده کمک بگیرید.
برای استفاده از فشار سنج آن را به شلنگ آب نزدیک به شیر اصلی آب در ساختمان خود ببندید.
فقط در هنگام انجام این کار مطمئن شوید که هیچ آبی در ساختمان مورد استفاده قرار نمی گیرد.
سپس شیر آب بسته به شلنگ را کاملا باز کنید.
میان فشار آب باید بین 40-80psi باشد. حال در صورتی که میزان فشار آب بیش از این مقدار بود باید فشار آب ساختمان را با کمک نصب شیر های کاهنده فشار کم کنید.

علت صدای لوله های آب

صدای لوله آب در این حالت زمانی که هیچ آب در لوله ها در جریان نیست یعنی هیچ شیر آبی در ساختمان باز نیست ولی بازهم صدای تق تق از لوله های آب اغلب در اول صبح یا بعد از ظهرشنیده می شود.
علت احتمالی بروز این مشکل : تجمع رسوبات در داخل آبگرمکن
صدای ایجاد شده در این ظرایط به دلیل تجمع رسوبات در داخخل مخزن آبگرمکن یا پکیج است و این صدا به دلیل آزاد شدن حباب های هوا از داخل رسوبات داخل مخزن دستگاه به وجود می آیند و تا حدی میزان صدا بالاست که گمان می کنید از لوله های درون دیوار شنیده می شود.
روش رفع این مشکل
تنها راه برطرف این مشکل رسوب زدایی آب گرمکن و یا پکیج با کمک سختی گیر مغناطیسی می باشد که باید توسط مجری تاسیسات پکیج این کار انجام شود.
وجود صدا در لوله های آب ساختمان موضوعی نیست که بتوان به راحتی از آن چشم پوشی کرد بلکه باید این نوع صدا ها را به عنوان زنگ خطری در بروز مشکلات بیشتر همچون نشتی لوله آب خراب شدن آبگرمکن و پکیج و سست شدن اتصالات لوله هاب آب به حساب آورد.

بست های قدیمی لوله های آب پس از مدتی شل می شوند و نیاز به تعویض و محکم شدن دارند لوله ها معمولا به وسیله بست های فلزی به دیوار محکم می شوند اگر این بست ها شل هستند آن ها را تعویض کنید یا اگر لوله ها به راحتی تکان می خورند تعداد بست ها را افزایش دهید فاصله نصب بست برای لوله های افقی 2 تا 2/5 متر و برای لوله های عمود 2/5 تا 3 متر است.

برای این کار می توانید از فوم های عایقکاری لوله استفاده کنید ودر صورتی که به آن دسترسی ندارید می توانید از یک شلنگگ پلاستیکی استفاده نمایید این کار را برای هر 1/2 متر از طول لوله انجام دهید

.فلکه اصلی آب خانه را ببندید سپس تمام آب درون لوله های خانه را باز کردن شیرها تخلیه کنید بعد از این مرحله تمام شیرهای آب را ببندید و فلکه اصلی را باز کنید این کار باعث تخلیه کامل هوای درون لوله های آب می شود.

اگر صدای شبیه جیر جیر شنیدیدلوله های آب داغ را چک کنید عبور آب داغ درون لوله ها باعث انبساط لوله ها و سایده شدن آن ها به بست ها می شود که باعث تولید این نوع صدا می گردد برای حل این مشکل مانند گام اول عمل می کند و اطراف لوله در جایی که به بست ها متصل می شود را به وسیله پلاستیک شلنگ و یا فوم پوشش دهید.

خوشبختانه در حال حاضر متریال و روش های متعددی جهت کاهش انتقال صدا و عایق کاری صوتی ابداع گردید است که دونوع از این متریال ها را معرفی می کنیم

1- استفاده از عایق پشم سنگ:

.
پشم سنگ لوله ای علاوه بر اینکه یک عایق حرارتی است و برای عایق کاری حرارتی لوله ها استفاده می شود یک عایق صوتی نیز هست که از آن می توان در عایق کاری صوتی تمام لوله ها از جمله لوله های سرویس های بهداشتی حمام و لوله های فاضلاب استفاده کرد
عایق کاری صوتی پشم سنگ از دو طریق باعث کاعهش صدا می شود: با کاهش انتقال صدا و جذب صدا پشم سنگ بازده بالایی در جذب و کاهش صدا دارد.
باید به خاطر داشت که مقدار کاهش انرژی صوتی در هنگام عبور از مواد به ضخامت آن ها بستگی دارد در پشم سنگ با افزایش ضخامت بخصوص در فرکانس های کم مقدار کاهش انرژی صوتی افزایش می یابد.
از ویژگی های عایق صوتی پشک سنگ لوله ای می توان زیر اشاره کرد
الف)- جذب صوت بالا
ب)- ضد حریق و ایستایی بالا در برابر حرارت
ج)- عایق حرارتی با بازده بالا
د)- سازگار با مصالح ساختمانی و فاقد خوردگی

صفحه های پر بازدید لوله بازکنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس ( کلیک کنید )