علت صدای لوله های آب



15 نکته و تکنیک لوله کشی فاضلاب که باید بدانیم

لوله کشی فاضلاب از کارهای بسیار مهمی می باشد که انجام آن بدون رعایت استاندارد ها و اصول تکنیک ها در نهایت منجر به گرفتگی لوله و ترکیدگی و ایجاد بوی بد در محیط میشود این مساله مخصوصا در آپارتمان اتصال به فاضلاب شهری باید با دثت بالایی انجام شود در ادامه ما در لوله بازکنی امیران سرویس  به چند مورد از مهم ترین نکات و تکنیک های لوله کشی فاضلاب و استاندارد های مهم در این زمینه اشاره خواهیم داشت.

یکی از بزرگترین چالش هایی که در اغلب ساختمان ها وجود دارد مخصوصا درخانه های قدیمی گرفتگی لوله فاضلاب و ترکیدگی آنها می باشند فرسودگی لوله ها و همچنین رعایت نکردن اصول مهم در لوله کشی فاضلاب اصلی ترین دلیل برای این قبیل چالش ها می باشد در حالت کلی اگر لوله کشی  فاضلاب بدرستی و بر اساس استاندارد ها انجام نشود چند مشکل مهم را به همراه دارد که عبارتند از :

. ایجاد بوی بد و زننده فاضلاب در محیط

. ترکیدگی لوله ها  و ایجاد نم و رطوبت روی دیوار و سقف و کف

. گرفتگی لوله فاضلاب به طور مداوم زیاد به خدمات لوله بازکنی

. کاهشسرعت عبور آب در لوله های فاضلاب به دلیل رسوب گرفتن جداره  لوله ها

به منظور جلوگیری از رخ دادن این موارد و کاهش آنها لازم است اصول مهم در زمان تهیه نقشه انتخاب جنس و نوع لوله ها و اتصال آنها و نصب در مسیر های مورد نظر رعایت شوند.

اصول لوله کشی فاضلاب زیر سقفی

به منظور جلوگیری از چالش هایی که در طول متن به آنها اشاره شد چند اصل زیر می تواند تا حد زیادی موثر باشند که عبارتند از:

1- شیب استاندارد لوله کشی فاضلاب

یکی از مهم ترین و اصلی ترین تکنیک ها انتخاب شیب استاندارد لوله کشی فاضلاب می باشد شیبی که برای هر یک از لوله های افقی و عمودی در نظر گرفته می شود باید به گونه ای باشد که سرعت عبور پساب ها و فضولات بیش از اندازه زیاد یا کم نباشد . با زیاد در نظر گرفتن شیب لوله ها آب و پساب ها با سرعت زیادی حرکت نموده و ذرات جامد معلق در آنها در جداره ها و کف لوله تجمع پیدا نموده و باعث انسداد خواهند شد.
توجه داشته باشید که شیب کم لوله کشی فاضلاب نیز باعث حرکت بسیار آهسته پساب ها خوااهد شد کم بودن سرعت حرکت پساب ها درون لوله های فاضلاب نیز می تواند در نهایت منجر به گرفتگی لوله ها شود. به همین دلیل بر اساس استاندارد های لوله کشی فاضلاب این شیب باید حدود صفر تا 5 درصد در نظر گرفته شود به طوریکه ارتفاع ابتدای لوله کمی بالاتر از نقطه انتهایی بوده و شرایط برای حرکت پساب ها فراهم می گردد.

2- انتخاب لوله فاضلاب با جنس مناسب


از دیگر اصول لوله کشی فاضلاب می توان به انتخاب لوله با جنس مناسب اشاره کرد. لوله های مورد استفاده برای فاضلاب دارای جنس مختلفی از قبیل پولیکا ، گالوانیزه می باشند . لوله های پولیکا ارزان قیمت بوده و از نظر کیفیت نیز تنوع زیادی در آنها وجود دارد. به همین دلیل بهتر است حتما به کیفیت آنها توجه شود و تا حد امکان لوله ها ی پولیکا گرانول را به کار نبرید.
نوع دیگر لوله های مورد استفاده برای لوله کشی فاضلاب گالوانیزه می باشد این لوله ها که فلزی هستند به دلیل استفاده از پوشش گالوانیزه در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی دارند علاوه بر این استحکام بدنه آنها بسیار بالا بوده و به ندرت دچار ترکیدگی خواهند شد البته این لوله ها برای لوله کشی کف ساختمان مناسبنمی باشند.
یکی دیگر از انواع لوله های مورد استفاده برای فاضلاب لوله های پوش فیت هستند مهم ترین ویژگی این لوله ها صدای بسیار آهسته حرکت آب و فاضلاب در آنها می باشد به همین دلیل بیشتر برای لوله کشی فاضلاب داخل ساختمان ها استفاده میشود.


3-لوله کشی فاضلاب بر اساس نقشه


به عنوان یکی از مهم ترین نکات و تکنیک های لوله کشی فاضلاب می توان به اهمیت دادن به نقشه اشاره کرد قبل از انتخاب لوله ها و اتصالات آنها لازم است بر اساس شرایط ساختمان نقشه ترسیم شود. ترسیم نقشه لوله کشی فاضلاب جزئیات بسیار زیادی داشته و یک کار تخصصی محسوب میشود سپس تمام مراحل کار باید مطابق کاملا با نقشه انجام شود تا سردرگمی در حین کار ایجاد نگردد و استاندارد ها نیز رعایت شوند.

علت صدای لوله های آب

4- توجه به اتصالات لوله کشی فاضلاب


لوله ها ی مورد استفاده برای فاضلاب از نظر نحوه اتصال به هم دارای تنوع بالایی هستند به طوریکه برخی با چسب به هم متصل شده و برخی از مدل های فشاری هستند در اصول و تکنیک ها ی لوله کشی فاضلاب توجه ویژه ای به نوع اتصالات میشود و بر اساس شرایط محیط باید آنها را انتخاب کرد. به عنوان مثال برای لوله کشی سرویس بهداشتی و حمام بیشتر از لوله هایی استفاده می شود که اتصالات فشاری دارند نوع پوش فیت نیز اتصالات شبیه به سوکت دارند ودر لوله کشی آشپزخانه و حمام و سرویس بهداشتی کاربرد دارند.
همچنین لازم به ذکر است اتصالات لوله کشی فاضلاب 45 درجه بوده وبر اساس شرایط محیط ممکن است است از بتن و سیمان برای محکم شدن آنها استفاده شود به عنوان مثال در لوله کشی فاضلاب همکف حدود 15 سانتی متر روی لوله ها سیمان استفاده میشود تا کاملا ثابت و بدون تحرک شوند.


5- تست لوله کشی فاضلاب به روش استاندارد


پس از اتمام نصب لوله های فاضلاب و قبل از اینکه سینک روشویی و سایر تجهیزات بهداشتی نصب شوند باید تست هایی انجام شود. برای بررسی استحکام لوله ها و رفع مشکلات موجود در نحوه اتصال آنها به هم تست 15 دقیقه ای با فشار 6متر آب باید انجام شود پس از تست لازم است ابتدا مشکلات شناسایی و برطرف شود و تا عدم رفع تمام آنها نباید سینک و کاسه توالت و غیره نصب شوند.


6- تعبیه هواکش


توجه به هواکش از موارد و نکات و تکنیک های بسیار مهم در لوله کشی فاضلاب می باشد که عدم توجه به آن منجر به ایجاد بوی بد در ساختمان میشود در تمام بخش های که از سیفون استفاده میوشد حتما باید هواکش نیز در نظر گرفته شود لذا لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی بدون تعبیه هواکش یکی از بزرگترین اشتباهات می باشد و باید به آن توجه ویژه شود.


7-انتخاب زمان مناسب برای لوله کشی


لوله های فاضلاب اغلب پلیمری می باشند و بر اساس نوسانات دما با انبساط و انقباض روبرو خواهند شد به همین دلیل در روزهای سرد زمستان اگر این لوله ها در فضای باز قرار گیرند خیلی زود دچار ترکیدگی شده و کیفیت خودرا از دست می دهند بر همین اساس می توان گفت یکی از مهم ترین اصول لوله کشی فاضلاب انتخاب زمان مناسب برای کار است. تا حد امکان لوله های فاضلاب نباید در معرض هوای سرد قرار گیرنند و به همین دلیل روزهای گرم را با انجام این کار باید انتخاب کنید.


8 توجه به عایق بندی لوله های فاضلاب


همانطور که اشاره شد لوله های فاضلاب در برابر نوسانات دمایی مقاومت کمی داشته و انبساط و انقباض منجر به ترکیدگی آنها میشود. به همین دلیل باید تمام لوله های فاضلاب که روکار بوده و در فضای باز قرار دارند بهتر است عایق بندی شوند این مساله مخصوصا در زمستان اهمیت بیشتری پیدا نموده و از ترکیدگی آنها جلوگیری می کند.


9- نصب مخزن رسوب گیر در لوله کشی فاضلاب


یکی از چالش های بزرگ در لوله کشی ساختمان ها ایجاد رسوب و گرفتگی آنها می باشند به همین دلیل لازم است از مخزن رسوب گیر استتاندارد شود تا ذرات جامد در آن قرار گیرند.


10- نصب دریجه بازدید


در نقاطی که لوله های عمودی به افقی متصل میشوند نصب دریچه باید جدی گرفته شود این درچه ها باید به گونه ای نصب شوند که دسترسی به آنها آسان باشد.


11-مقاوم سازی لوله های فاضلاب


برای افزایش قدرت استحکام لوله های فاضلاب بهتر است در فاصله زیر لوله ها از مقوا استفاده شود. تکه های مقوا زیر لوله ها از لرزش و تحرک آنها جلوگیری نموده و مانع از ترک خوردگی خواهد شد علاوه براین با ملات نیز روی لوله ها پوشانده میشود تا کاملا محکم شده و با ضربه برخورد نکنند.


12- نصب سیفون در لوله کشی فاضلاب


در لوله کشی فاضلاب باید از سیفون استفاده شود تا مانع از انتشار بوی بد در محیط گردد لوله های فاضلاب اگربرای مدت طولانی خشک باشند محیطی مناسب برای رشد حشرات و ایجاد بوی بد خواهند بود به همین دلیل باید از سیفون در لوله کشی استفاده شود تا همیشه مقدار کمی آب درون لوله ها وجو داشته باشد..


13- اتصال صحیح لوله کشی به فاضلاب شهری


در اتصال لوله های فاضلاب به فاضلاب شهری قوانین متعددی وجود دارد که باید توسط لوله کش رعایت شود به عنوان مثال یکی از مهم ترین آنها عدم اتصال لوله کفشور تراس و بالکن به فاضلاب شهری می باشد. در حالت کلی هیچ یک از لوله های آب باران پارکینگ و حیاط و زیر زمین نباید به فاضلاب شهری متصل شوند این قبیل فاضلاب شهری متصل شوند این قبیل فاضلاب ها باید وارد چاه جذبی ساختمان شوند.


14- توجه به محل عبور لوله فاضلاب


براساس استاندارد های لوله کشی فاضلاب هیچ یک از لوله های فاضلابی نباید از اتاق آسانسور بالای تابلوی برق و همچنین کانال های عبور کنند این اصول در مرحله نقشه کشی باید رعایت شوند.


15- استاندارد های لوله کشی فاضلاب آپارتمان ها


برای لوله کشی آپارتمان ها با تعداد طبقات زیاد برخی استاندارد ها وجو دارد که باید رعایت شوند از مهم ترین آنها می توان به استفاده از هواکش کمکی اشاره کرد طبقات آپارتمان بیش از 10 است هواکش کمکی باید در مسیر نصب شود علاوه بر این فاضلاب سرویس بهداشتی باید از فضاهای مسکونی طبقات پایین تر عبور کند.

نتیجه گیری


لوله کشی از مهم ترین اقدامات در ساختمان سازی می باشد و به تیم متخصص و حرفه ای دارد اما اگر به هر دلیل لوله کشی به درستی انجام نشده و نیاز به خدمات لوله بازکنی و تخلیه چاه و غیره دارید کافیست با یکی از شعب های لوله بازکنی امیران سرویس تماس بگیرید به صورت 24 ساعته و شبانه روزی سرویس کاران ما آماده ارائه خدمات می باشند.

صفحه های پر بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای تماس ( کلیک کنید )